Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus
Gastrokroužek

Gastrokroužek

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Suroviny 6 porcí

Na lilkovou pomazánku:

  • 3 lilky
  • 1 citron
  • 1 lžíce tahini
  • 2 lžíce jogurtu (plnotučného nebo řeckého)
  • 2 stroužky česneku
  • 0.5 lžičky himálajské soli
  • 0.5 lžičky mixu pepře (růžového a černého)
  • olivový olej extra virgin
  • 2 hrsti hladkolisté petrželky

Na hummus:

  • 500 g vařené cizrny (nebo asi 300 g sušené)
  • 2 lžíce tahini
  • 70 ml vody
  • 120 ml olivového oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 stroužek česneku
  • 70 ml citronové šťávy
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 hrst pražených pistácií
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Gastrokroužek

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Rozkládací jablko

Ondřej Holinka

Rozkládací jablko

Špenátová krémová polévka

Barbora Charvátová

Špenátová krémová polévka

Česnekové ghí

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí

Kešu duhový dort

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Kešu duhový dort

Zapečené těstoviny s tuňákem

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem