Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus
Gastrokroužek

Gastrokroužek

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Suroviny 6 porcí

Na lilkovou pomazánku:

  • 3 lilky
  • 1 citron
  • 1 lžíce tahini
  • 2 lžíce jogurtu (plnotučného nebo řeckého)
  • 2 stroužky česneku
  • 0.5 lžičky himálajské soli
  • 0.5 lžičky mixu pepře (růžového a černého)
  • olivový olej extra virgin
  • 2 hrsti hladkolisté petrželky

Na hummus:

  • 500 g vařené cizrny (nebo asi 300 g sušené)
  • 2 lžíce tahini
  • 70 ml vody
  • 120 ml olivového oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 stroužek česneku
  • 70 ml citronové šťávy
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 hrst pražených pistácií
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Gastrokroužek

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kuře na olivách a citronu

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Kuře na olivách a citronu

Větrníky

Lucie Kazdová

Větrníky

Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami

Jana Vlková

Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami

Veganská čokoládová buchta

Julie Kučerovská

Veganská čokoládová buchta

Zmrzlina s růží, kardamonem a pistáciemi

Martina Alinče Dvořáková

Zmrzlina s růží, kardamonem a pistáciemi

Plněné batáty

Martina Alinče Dvořáková

Plněné batáty