Gastrokroužek
Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí
Suroviny 8 porcí
Na křupavou cibulku:
- 3 žluté cibule
- máslo
- olivový olej
Na zkaramelizovanou cibuli:
- 1 kg červené cibule
- 2 lžíce másla
- olivový olej
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 100 ml červeného vína
Na meruňkovou hořčici:
- 150 ml meruňkové marmelády
- 100 ml dijonské hořčice
Na dokončení:
- upečené briošky
- 8 hovězích párků
- meruňková hořčice
- kečup
- zkaramelizovaná cibule
- nakládané kyselé okurky (kornišonky) nakrájené na tenké plátky
- křupavá cibule
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme i lžíci olivového oleje. Cibuli pomalu opékáme, a když začne zlátnout, ztlumíme plamen, přidáme tymián a necháme ji asi půl hodiny karamelizovat. Stačí ji promíchat jen jednou za čas.
Po půl hodině přisypeme cukr, necháme ho rozpustit a poté přilijeme červené víno. Mícháme, dokud se nevypaří, vypneme sporák a cibuli necháme vychladnout.
Marmeládu smícháme s hořčicí, pokud jsou v marmeládě kousky, můžeme ji lehce promixovat tyčovým mixérem.
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. V pánvi rozpálíme asi 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje. Cibuli opékáme dozlatova a dokřupava. Poté ji necháme oschnout na talíři vyloženém ubrouskem, aby z ní okapal přebytečný tuk.
Briošky rozkrojíme na jednotlivé kousky a nasucho je opečeme na grilu. Ogrilujeme také hovězí párky.
Na každou briošku dáme vrstvičku zkaramelizované cibule a přidáme pár plátků okurek. Na ně položíme párky, které zakápneme kečupem i hořčicí, a nakonec vše zasypeme křupavou cibulkou.
Gastrokroužek - Spojilo nás jídlo
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.