Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí
Gastrokroužek

Gastrokroužek

Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí

Suroviny 8 porcí

Na křupavou cibulku:

  • 3 žluté cibule
  • máslo
  • olivový olej

Na zkaramelizovanou cibuli:

  • 1 kg červené cibule
  • 2 lžíce másla
  • olivový olej
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 100 ml červeného vína

Na meruňkovou hořčici:

  • 150 ml meruňkové marmelády
  • 100 ml dijonské hořčice

Na dokončení:

  • upečené briošky
  • 8 hovězích párků
  • meruňková hořčice
  • kečup
  • zkaramelizovaná cibule
  • nakládané kyselé okurky (kornišonky) nakrájené na tenké plátky
  • křupavá cibule

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme i lžíci olivového oleje. Cibuli pomalu opékáme, a když začne zlátnout, ztlumíme plamen, přidáme tymián a necháme ji asi půl hodiny karamelizovat. Stačí ji promíchat jen jednou za čas. 

  2. Po půl hodině přisypeme cukr, necháme ho rozpustit a poté přilijeme červené víno. Mícháme, dokud se nevypaří, vypneme sporák a cibuli necháme vychladnout.

  3. Marmeládu smícháme s hořčicí, pokud jsou v marmeládě kousky, můžeme ji lehce promixovat tyčovým mixérem. 

  4. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. V pánvi rozpálíme asi 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje. Cibuli opékáme dozlatova a dokřupava. Poté ji necháme oschnout na talíři vyloženém ubrouskem, aby z ní okapal přebytečný tuk.

  5. Briošky rozkrojíme na jednotlivé kousky a nasucho je opečeme na grilu. Ogrilujeme také hovězí párky.

  6. Na každou briošku dáme vrstvičku zkaramelizované cibule a přidáme pár plátků okurek. Na ně položíme párky, které zakápneme kečupem i hořčicí, a nakonec vše zasypeme křupavou cibulkou.

Gastrokroužek - Spojilo nás jídlo

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Svíčková omáčka (a maso)

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Svíčková omáčka (a maso)

Cookies sušenky s čokoládou

Monika Menky

Cookies sušenky s čokoládou

Setonův hrnec

Petra Pospěchová

Setonův hrnec

Superzelený salát s lososem

Apetit

Superzelený salát s lososem

Těstovinový salát

Julie Kučerovská

Těstovinový salát

Nejkrémovější vločky s ovocem a čokoládou

Jana a David Borozidisovi

Nejkrémovější vločky s ovocem a čokoládou