Ondřej Holinka
Rozkládací jablko
Suroviny 4 porce
- 2 větší červená jablka
- 2 větší zelená jablka
- 4 lžíce oblíbených müsli
- 1 lžíce burákového másla nebo medu
- 1 citron
Postup
Rozkroj citron a vymačkej ho do misky s vodou, do které se ti vejdou všechna jablka. Opláchnutá jablka nakrájej podélně na asi centimetrové plátky, nožem nebo lžičkou je zbav jádřince a ponoř je do misky s vodou a šťávou z citronu, aby nezhnědla. Do jiné misky nasypej asi čtyři polévkové lžíce müsli, přidej půl lžíce burákového másla nebo medu a pořádně promíchej.
Jablka vyndej z misky, nech okapat a plátky jablek prokládej směsí müsli, střídej vždycky zelené a červené jablko. Bude to vypadat jako sendvič.
Kuchařka pro supertátu
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.