Zmrzlina s růží, kardamonem a pistáciemi
Martina Alinče Dvořáková

Martina Alinče Dvořáková

Zmrzlina s růží, kardamonem a pistáciemi

Suroviny 4 porce

  • 4 lusky kardamomu
  • 400 ml kokosového mléka
  • 60 g třtinového cukru
  • půl lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce růžového sirupu
  • 100 g pistáciových oříšků (plus další na ozdobu)
  • růžové okvětní plátky na ozdobu

Postup

  1. Lusky kardamomu si rozdrťte v hmoždíři. Vyndejte slupky, semínka přidejte do hrnce s ko- kosovým mlékem. To pomalu přiveďte k varu, odstavte z plamene a přidejte cukr a škrob. Obojí je ve zmrzlině důležité proto, aby se v ní při mrznutí nevytvářely velké krystaly ledu. Míchejte, dokud se veškerý cukr nerozpustí.

  2. Přidejte růžový sirup a nadrobno nasekané pistáciové oříšky. Mléčnou směs nechte vychladnout a vlijte ji do zmrzlinovače. Po dokončení mražení zmrzlinu buď rovnou podávejte, nebo ji přesuňte do nádoby vhodné do mrazáku. Povrch uhlaďte, ozdobte pistáciemi a růžovými plátky. Uzavřete a uschovejte v mrazáku.

Máma mele vločky

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Pohankové placky se zelím

Jana a David Borozidisovi

Pohankové placky se zelím

Špenátová omeleta se žampiony

Fitrecepty

Špenátová omeleta se žampiony

Těstovinový salát

Julie Kučerovská

Těstovinový salát

Papriková polévka

Barbora Karchová

Papriková polévka

Malinový krémový dort

La Buchta

Malinový krémový dort