Zmrzlina s růží, kardamonem a pistáciemi
Martina Alinče Dvořáková

Martina Alinče Dvořáková

Zmrzlina s růží, kardamonem a pistáciemi

Suroviny 4 porce

  • 4 lusky kardamomu
  • 400 ml kokosového mléka
  • 60 g třtinového cukru
  • půl lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce růžového sirupu
  • 100 g pistáciových oříšků (plus další na ozdobu)
  • růžové okvětní plátky na ozdobu

Postup

  1. Lusky kardamomu si rozdrťte v hmoždíři. Vyndejte slupky, semínka přidejte do hrnce s ko- kosovým mlékem. To pomalu přiveďte k varu, odstavte z plamene a přidejte cukr a škrob. Obojí je ve zmrzlině důležité proto, aby se v ní při mrznutí nevytvářely velké krystaly ledu. Míchejte, dokud se veškerý cukr nerozpustí.

  2. Přidejte růžový sirup a nadrobno nasekané pistáciové oříšky. Mléčnou směs nechte vychladnout a vlijte ji do zmrzlinovače. Po dokončení mražení zmrzlinu buď rovnou podávejte, nebo ji přesuňte do nádoby vhodné do mrazáku. Povrch uhlaďte, ozdobte pistáciemi a růžovými plátky. Uzavřete a uschovejte v mrazáku.

Máma mele vločky

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Cereální triple

Ondřej Holinka

Cereální triple

Karbanátky s červenou čočkou

Barbora Charvátová

Karbanátky s červenou čočkou

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou

Kateřina Bednářová

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou

Tapioka s růžovou vodou

Věra Strnadová

Tapioka s růžovou vodou

Šťouchané brambory s pampeliškou po dalmatsku

Jana Vlková

Šťouchané brambory s pampeliškou po dalmatsku