Zelný salát se sushi zázvorem a mořskou řasou
Petr Klíma

Petr Klíma

Zelný salát se sushi zázvorem a mořskou řasou

Suroviny 2 porce

  • 400 g bílého zelí
  • 150 g celeru
  • 1 mrkev
  • 1 lžička mořské soli
  • 4 lžíce sushi zázvoru
  • 4 lžíce mořské řasy nori (vločky)
  • 2 lžíce sójové omáčky tamari
  • čerstvá petrželka
  • sezamová semínka

Postup

  1. Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy. Osolíme a chvíli pomačkáme.
  2. Přidáme sushi zázvor, vločky nori, omáčku tamari, nasekanou čerstvou petrželku a pár lžic nálevu ze zázvoru. Důkladně promícháme a necháme asi 20 minut odležet.
  3. Na talíři posypeme zbylou petrželkou a sezamovými semínky.
  4. Tip: Pro obměnu salátu přidejte chilli papričku nebo utřený česnek.

Zeleninová kuchařka

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Karolína Kamberská

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Jemná mrkvová polévka

Petra Novotná

Jemná mrkvová polévka

Perník s červenou řepou

Kateřina Bednářová

Perník s červenou řepou

Těstovinový salát

Julie Kučerovská

Těstovinový salát

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Gastrokroužek

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Bábovka

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Bábovka