Petr Klíma
Zelný salát se sushi zázvorem a mořskou řasou
Suroviny 2 porce
- 400 g bílého zelí
- 150 g celeru
- 1 mrkev
- 1 lžička mořské soli
- 4 lžíce sushi zázvoru
- 4 lžíce mořské řasy nori (vločky)
- 2 lžíce sójové omáčky tamari
- čerstvá petrželka
- sezamová semínka
Postup
- Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy. Osolíme a chvíli pomačkáme.
- Přidáme sushi zázvor, vločky nori, omáčku tamari, nasekanou čerstvou petrželku a pár lžic nálevu ze zázvoru. Důkladně promícháme a necháme asi 20 minut odležet.
- Na talíři posypeme zbylou petrželkou a sezamovými semínky.
- Tip: Pro obměnu salátu přidejte chilli papričku nebo utřený česnek.
Zeleninová kuchařka
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.