Zapečená cuketa s rýží
Martina Alinče Dvořáková

Martina Alinče Dvořáková

Zapečená cuketa s rýží

Suroviny 4 porce

  • 1 lžíce rýžového oleje (plus na vymazání)
  • 100 g rýže Arborio
  • 2 menší cukety
  • 1 střední cibule
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 3 vejce
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžička soli
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 2 lžičky čerstvého najemno nasekaného tymiánu

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C. Zapékací nádobu vymažte lehce olejem. Rýži uvařte podle návodu na obalu doměkka (trvá to asi 15 minut). Cukety nastrouhejte nahrubo a potom z nich vymačkejte tekutinu.

  2. Cibuli nakrájejte najemno a na rozehřátém oleji v pánvi opečte dosklovata. Přidejte nastrouhané cukety a opékejte další 2 až 3 minuty. Ve větší míse smíchejte polovinu mléka se lžící oleje, vejci, polovinou sýra, solí, pepřem a tymiánem. Přidejte cukety s cibulí a uvařenou rýži a vše promíchejte.

  3. Zapékací nádobu naplňte připravenou směsí. Povrch přelijte zbývajícím mlékem a posypejte sýrem. Pečte hodinu do zezlátnutí.

Máma mele vločky

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Škubánky se zelím

Linda Müllerová

Škubánky se zelím

Špenátová omeleta se žampiony

Fitrecepty

Špenátová omeleta se žampiony

Kořenový krém s filátky pečeného candáta

Karolína Kamberská

Kořenový krém s filátky pečeného candáta

Semlor

Linda Müllerová

Semlor

Zmrzlina s růží, kardamonem a pistáciemi

Martina Alinče Dvořáková

Zmrzlina s růží, kardamonem a pistáciemi