Zapečená cuketa s rýží
Martina Alinče Dvořáková

Martina Alinče Dvořáková

Zapečená cuketa s rýží

Suroviny 4 porce

  • 1 lžíce rýžového oleje (plus na vymazání)
  • 100 g rýže Arborio
  • 2 menší cukety
  • 1 střední cibule
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 3 vejce
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžička soli
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 2 lžičky čerstvého najemno nasekaného tymiánu

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C. Zapékací nádobu vymažte lehce olejem. Rýži uvařte podle návodu na obalu doměkka (trvá to asi 15 minut). Cukety nastrouhejte nahrubo a potom z nich vymačkejte tekutinu.

  2. Cibuli nakrájejte najemno a na rozehřátém oleji v pánvi opečte dosklovata. Přidejte nastrouhané cukety a opékejte další 2 až 3 minuty. Ve větší míse smíchejte polovinu mléka se lžící oleje, vejci, polovinou sýra, solí, pepřem a tymiánem. Přidejte cukety s cibulí a uvařenou rýži a vše promíchejte.

  3. Zapékací nádobu naplňte připravenou směsí. Povrch přelijte zbývajícím mlékem a posypejte sýrem. Pečte hodinu do zezlátnutí.

Máma mele vločky

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Ovesná slaná kaše

Věra Strnadová

Ovesná slaná kaše

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Jitka Rákosníková

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Kořenový krém s filátky pečeného candáta

Karolína Kamberská

Kořenový krém s filátky pečeného candáta

Kedlubnová polévka s ovesnými vločkami

Ivana Stenzlová

Kedlubnová polévka s ovesnými vločkami