Vícezrnná jablečná kaše
Jana a David Borozidisovi

Jana a David Borozidisovi

Vícezrnná jablečná kaše

Suroviny 1 porce

  • 20 g ovesných vloček
  • 20 g ječných vloček
  • 20 g vloček z jednozrnky nebo jiného druhu nepřešlechtěné pšenice (špaldové, kamutové)
  • 10 g žitných vloček
  • 1 středně velké jablko
  • 30 g rozinek
  • mletá skořice na posypání
  • 200 ml vody
  • 50 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce mandlových plátků
  • špetka soli

Postup

  1. Přímo v hrnci smíchejte všechny druhy vloček dohromady, zalijte je 200 ml vody a nechte přes noc uležet. Ráno přidejte do hrnce rozinky, špetku soli, půlku nahrubo nastrouhaného oloupaného jablka (pokud máte ovoce z kvalitního zdroje, loupat ho nemusíte) a vařte na mírném ohni alespoň 10 minut. Sem tam promíchejte, aby se vám vločky zespodu nepřichytly. Jakmile se všechna tekutina vsákne, vypněte sporák, přilijte kokosové mléko a nechte 5 minut dojít. Kaši přelijte do misky, posypte druhou půlkou nastrouhaného jablka, mandlemi a poprašte skořicí.

Naše hustý kaše

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Malinový krémový dort

La Buchta

Malinový krémový dort

Pohanková s rozmixovanou sušenou švestkou či hruškou

Jana a David Borozidisovi

Pohanková s rozmixovanou sušenou švestkou či hruškou

Seitan steak

Linda Müllerová

Seitan steak

Golden milk

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Golden milk

Polívka táty králíka

Ondřej Holinka

Polívka táty králíka

Italská rybí polévka

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Italská rybí polévka