Vícezrnná jablečná kaše
Jana a David Borozidisovi

Jana a David Borozidisovi

Vícezrnná jablečná kaše

Suroviny 1 porce

  • 20 g ovesných vloček
  • 20 g ječných vloček
  • 20 g vloček z jednozrnky nebo jiného druhu nepřešlechtěné pšenice (špaldové, kamutové)
  • 10 g žitných vloček
  • 1 středně velké jablko
  • 30 g rozinek
  • mletá skořice na posypání
  • 200 ml vody
  • 50 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce mandlových plátků
  • špetka soli

Postup

  1. Přímo v hrnci smíchejte všechny druhy vloček dohromady, zalijte je 200 ml vody a nechte přes noc uležet. Ráno přidejte do hrnce rozinky, špetku soli, půlku nahrubo nastrouhaného oloupaného jablka (pokud máte ovoce z kvalitního zdroje, loupat ho nemusíte) a vařte na mírném ohni alespoň 10 minut. Sem tam promíchejte, aby se vám vločky zespodu nepřichytly. Jakmile se všechna tekutina vsákne, vypněte sporák, přilijte kokosové mléko a nechte 5 minut dojít. Kaši přelijte do misky, posypte druhou půlkou nastrouhaného jablka, mandlemi a poprašte skořicí.

Naše hustý kaše

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Lilky s ricottou

Martina Alinče Dvořáková

Lilky s ricottou

Banánový chlebíček

Marika a Jirka Kučovi

Banánový chlebíček

Kachna s kaštanovými knedlíky

Jana Vlková

Kachna s kaštanovými knedlíky

Slané müsli

Petra Pospěchová

Slané müsli