Jana a David Borozidisovi
Vícezrnná jablečná kaše
Suroviny 1 porce
- 20 g ovesných vloček
- 20 g ječných vloček
- 20 g vloček z jednozrnky nebo jiného druhu nepřešlechtěné pšenice (špaldové, kamutové)
- 10 g žitných vloček
- 1 středně velké jablko
- 30 g rozinek
- mletá skořice na posypání
- 200 ml vody
- 50 ml kokosového mléka
- 1 lžíce mandlových plátků
- špetka soli
Postup
Přímo v hrnci smíchejte všechny druhy vloček dohromady, zalijte je 200 ml vody a nechte přes noc uležet. Ráno přidejte do hrnce rozinky, špetku soli, půlku nahrubo nastrouhaného oloupaného jablka (pokud máte ovoce z kvalitního zdroje, loupat ho nemusíte) a vařte na mírném ohni alespoň 10 minut. Sem tam promíchejte, aby se vám vločky zespodu nepřichytly. Jakmile se všechna tekutina vsákne, vypněte sporák, přilijte kokosové mléko a nechte 5 minut dojít. Kaši přelijte do misky, posypte druhou půlkou nastrouhaného jablka, mandlemi a poprašte skořicí.
Naše hustý kaše
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.