Vícezrnná jablečná kaše
Jana a David Borozidisovi

Jana a David Borozidisovi

Vícezrnná jablečná kaše

Suroviny 1 porce

  • 20 g ovesných vloček
  • 20 g ječných vloček
  • 20 g vloček z jednozrnky nebo jiného druhu nepřešlechtěné pšenice (špaldové, kamutové)
  • 10 g žitných vloček
  • 1 středně velké jablko
  • 30 g rozinek
  • mletá skořice na posypání
  • 200 ml vody
  • 50 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce mandlových plátků
  • špetka soli

Postup

  1. Přímo v hrnci smíchejte všechny druhy vloček dohromady, zalijte je 200 ml vody a nechte přes noc uležet. Ráno přidejte do hrnce rozinky, špetku soli, půlku nahrubo nastrouhaného oloupaného jablka (pokud máte ovoce z kvalitního zdroje, loupat ho nemusíte) a vařte na mírném ohni alespoň 10 minut. Sem tam promíchejte, aby se vám vločky zespodu nepřichytly. Jakmile se všechna tekutina vsákne, vypněte sporák, přilijte kokosové mléko a nechte 5 minut dojít. Kaši přelijte do misky, posypte druhou půlkou nastrouhaného jablka, mandlemi a poprašte skořicí.

Naše hustý kaše

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Mrkvová krémová polévka

Barbora Charvátová

Mrkvová krémová polévka

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Julie Kučerovská

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Bábovka

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Bábovka

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou

Kateřina Bednářová

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou

Jahodový cheesecake

Jitka Adamová

Jahodový cheesecake

Melounová zmrzlina

Petra Novotná

Melounová zmrzlina