Top 6 kuchařek podle Kláry Michálkové

Adéla Hálková

Adéla Hálková

Top 6 kuchařek podle Kláry Michálkové

Klára je sběratelka chutí. Je šéfredaktorkou časopisu a webu Prima Fresh, spolupracuje s profíky, blogery a sama má blog @sklarouvkuchyni, kam dává recepty i tipy, kam za dobrým jídlem. Ale hlavně, ta ženská jídlu prostě rozumí! A kdybyste slyšeli, jak krásně o něm umí mluvit, to se sliny sbíhají! Zeptali jsme se Kláry jako jedné z nejpovolanějších, jaké jsou její oblíbené české kuchařky a proč?

Kublanka vaří doma

Perfektně popsané a krásné vyfocené recepty, které rozšíří kulinární obzory a přitom se je nebudete bát vařit. Navíc Kuba je vtipný a Blanka je opravdu skvělá kuchařka, takže se pokocháte, pobavíte a potom si dobře uvaříte...

Kublanka vaří doma

Rodina – dokud ji tvoří dva, dá se jídlo řešit všelijak a klidně hřešit kaž..

Přidat do košíku

Gastrokroužek

Výběr receptů je taková všehochuť díky tomu, že autorů knihy je hned několik... A to je právě to zábavné - najdete tu recepty jednoduché i složitější, rychlé i pracné, na piknik i na slavnostní hostinu. A k tomu krásné fotky a vtipné popisky.

Gastrokroužek - Spojilo nás jídlo

Neobyčejná kuchařka přátel, bloggerů a gurmetů, které spojilo jídlo, zachyc..

Přidat do košíku

Kuchařka pro dceru

Podle této knížky se naučí vařit každý. Jana každý recept popisuje úplně od základů a provede všemi úskalími, které by vás na cestě za zdárným výsledkem mohly potkat. Jestli se chystáte poprvé zdolat kopec jménem svíčková nebo vánočka, s touhle knihou se tam dostanete s lehkostí.

[kniha 978-80-905806-1-9]

Květinová kuchařka

První z knížek Jany Vlkové, nejznámější české kytkožroutky, mi otevřela obzory. Sbírání kvítí, ale hlavně býlí se pro mě stalo novým koníčkem. Na procházkách koukám po každém plevelu, jestli by se nedal hodit do salátu nebo podusit s masem. Sedmikrásky, fialky a primulky dávám na chleba s pomazánkou i na dortíky a přitom se kochám krásnými fotkami a kresbami v půvabné kuchařce, která je stále inspirující.

[kniha 978-80-87049-76-1]

Nejbarevnější kuchařka

Kamu je živel a nebála se vykročit ze zajetých kolejí. Nejenže si vybrala téma, které je české kuchyni vzdáleno přes půl světa, ale navíc to pojala velkolepě. Tahle obří bichle nebo skoro bible asijské kuchyně je obsáhlá a opravdu hodně barevná a graficky velmi originálně pojatá.

Recepty z farmářského trhu

Dvě knihy, které pokrývají celý rok a s tím i produkty, které můžete potkat na farmářských trzích. Ve své době byly tyhle knížky unikátní a předkládají nápady, jak zpracovat neotřele úplně obyčejnou zeleninu a ovoce jako jsou brambory, celer nebo švestky. Ale nechybí ani recepty z "nových" druhů zeleniny, které se začaly objevovat v běžném prodeji teprve nedávno.

Sdílejte článek s přáteli