O kuchařce
Severská strava je považována za minimálně stejně zdravou, jako je třeba ta středomořská. Klade velký důraz na kvalitu, čerstvost a lokální původ surovin. Kniha vás naučí, jak připravit na Severu tolik milované ryby nebo zvěřinu, inspiruje ve zpracování lesních plodů, prozradí, které houby jsou ve Švédsku nejpopulárnější, nebo co uvařit rodině k narozeninové snídani do postele. Dozvíte se také, co se považuje za domácí klasiku, proč říkáme oblíbené formě stolování švédský stůl, jaká jídla najdeme na vánoční tabuli, jakým způsobem se slaví Velikonoce nebo letní slunovrat a co se skrývá pod tajemným slovíčkem FIKA.
Dominika Wittenberg Gašparová
Dominika Wittenberg Gašparová vystudovala skandinavistiku a sociologii na Univerzitě Karlově v Praze a ve švédské Uppsale. V osmnácti letech strávila ve Švédsku svůj první rok u místní rodiny a od té doby se už téměř třináct let věnuje seve..
ISBN
978-80-87049-94-5
Formát
17 x 24 cm
Vazba
pevná
Provedení
celobarevné
Počet stran
208