Petr Klíma
„Rybičková“ pomazánka z cizrny
Suroviny 1 miska
- 1 plechovka sterilované cizrny
- 1 lžíce kaparů nebo kyselých okurek
- 1 řapík celeru
- 0.5 ks červené cibule nebo šalotky
- 1 malá mrkev
- 5 lžic sójového jogurtu
- 1 lžička hořčice
- 4 lžíce mořské řasy nori (vločky)
- mořská sůl
- mletý pepř
- citronová šťáva
- pažitka na posyp
Postup
- Cizrnu s kapary vsypeme do mixéru a nahrubo umeleme.
- Přendáme do misky, přidáme najemno nakrájený řapíkatý celer, cibuli, nastrouhanou mrkev, jogurt, hořčici, řasy, ochutíme solí a pepřem, zastříkneme citronem a zamícháme.
- Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.
Zeleninová kuchařka
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.