Polívka pro malé upíry
Ondřej Holinka

Ondřej Holinka

Polívka pro malé upíry

Suroviny 4 porce

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužek česneku
  • 500 g celých oloupaných rajčat v plechovce
  • 1.5 litr zeleninového vývaru
  • 2.5 lžíce třtinového cukru
  • 1 zralý pomeranč
  • špetka soli
  • bílý toastový chléb
  • kvalitní tvrdý sýr

Postup

  1. Cibuli i česnek oloupej a nakrájej na malé kostičky. Najdi hlubší hrnec, postav ho na střední plamen a vlij do něj olivový olej. Přihoď nakrájenou zeleninu a vař, dokud cibule nezprůhlední. Bude to trvat asi 10 minut. Pak do hrnce vyklop rajčata a zalij to vývarem. Vař dalších 15 minut. Zatímco se jídlo vaří, oloupej pomeranč a nakrájej z něj tolik tenkých plátků, kolik bude porcí polívky. Zbytek vymačkej a šťávu nalij do polívky. Toastový chléb prožeň topinkovačem. Na něj nastrouhej sýr a vyřež do něj zuby. Polívku ochutnej, přidej cukr, případně dosol. Tyčovým mixérem rozmixuj.


Kuchařka pro supertátu

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Zapečené těstoviny s tuňákem

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem

Kořenový krém s filátky pečeného candáta

Karolína Kamberská

Kořenový krém s filátky pečeného candáta

Líné kuře na víně

Matěj Pospíšil

Líné kuře na víně

Zelný salát se sushi zázvorem a mořskou řasou

Petr Klíma

Zelný salát se sushi zázvorem a mořskou řasou

Letní ovesná kaše

Petra Pospěchová

Letní ovesná kaše