Polívka pro malé upíry
Ondřej Holinka

Ondřej Holinka

Polívka pro malé upíry

Suroviny 4 porce

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužek česneku
  • 500 g celých oloupaných rajčat v plechovce
  • 1.5 litr zeleninového vývaru
  • 2.5 lžíce třtinového cukru
  • 1 zralý pomeranč
  • špetka soli
  • bílý toastový chléb
  • kvalitní tvrdý sýr

Postup

  1. Cibuli i česnek oloupej a nakrájej na malé kostičky. Najdi hlubší hrnec, postav ho na střední plamen a vlij do něj olivový olej. Přihoď nakrájenou zeleninu a vař, dokud cibule nezprůhlední. Bude to trvat asi 10 minut. Pak do hrnce vyklop rajčata a zalij to vývarem. Vař dalších 15 minut. Zatímco se jídlo vaří, oloupej pomeranč a nakrájej z něj tolik tenkých plátků, kolik bude porcí polívky. Zbytek vymačkej a šťávu nalij do polívky. Toastový chléb prožeň topinkovačem. Na něj nastrouhej sýr a vyřež do něj zuby. Polívku ochutnej, přidej cukr, případně dosol. Tyčovým mixérem rozmixuj.


Kuchařka pro supertátu

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Dýňovo-jablečná polévka

Fitrecepty

Dýňovo-jablečná polévka

Papriková polévka

Barbora Karchová

Papriková polévka

Svíčková omáčka (a maso)

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Svíčková omáčka (a maso)

Mramorová bábovka

La Buchta

Mramorová bábovka

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Ivana Stenzlová

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Kokosovo-rýžová kaše s červeným grepem

Michaela Šupáková

Kokosovo-rýžová kaše s červeným grepem