Ondřej Holinka
Polívka pro malé upíry
Suroviny 4 porce
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 větší cibule
- 2 stroužek česneku
- 500 g celých oloupaných rajčat v plechovce
- 1.5 litr zeleninového vývaru
- 2.5 lžíce třtinového cukru
- 1 zralý pomeranč
- špetka soli
- bílý toastový chléb
- kvalitní tvrdý sýr
Postup
Cibuli i česnek oloupej a nakrájej na malé kostičky. Najdi hlubší hrnec, postav ho na střední plamen a vlij do něj olivový olej. Přihoď nakrájenou zeleninu a vař, dokud cibule nezprůhlední. Bude to trvat asi 10 minut. Pak do hrnce vyklop rajčata a zalij to vývarem. Vař dalších 15 minut. Zatímco se jídlo vaří, oloupej pomeranč a nakrájej z něj tolik tenkých plátků, kolik bude porcí polívky. Zbytek vymačkej a šťávu nalij do polívky. Toastový chléb prožeň topinkovačem. Na něj nastrouhej sýr a vyřež do něj zuby. Polívku ochutnej, přidej cukr, případně dosol. Tyčovým mixérem rozmixuj.
Kuchařka pro supertátu
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.