Pohanková s rozmixovanou sušenou švestkou či hruškou
Jana a David Borozidisovi

Jana a David Borozidisovi

Pohanková s rozmixovanou sušenou švestkou či hruškou

Suroviny 1 porce

  • 40 g pohankové lámanky či rozmixovaných krup
  • 20 g sušených švestek
  • pár kapek lněného oleje
  • 1 lžička ghí nebo kokosového oleje
  • 1 x cca 1 lžíce rostlinného (např. kokosového) mléka dle potřeby

Postup

  1. Švestky namočte do 20 ml horké vody a nechte alespoň hodinu měknout. Pohanku dejte do hrnce, zalijte 90 ml vroucí vody a povařte 5 minut. Přiklopte pokličkou a nechte ještě dalších 20 minut dojít. Obojí pak přendejte do malého sekáčku nebo mixéru, přidejte všechny tuky a rozmixujte dohladka. Pokud by byla hmota příliš tuhá, přilijte trošku vody nebo rostlinného mléka. Starším dětem můžete přidat i špetku skořice.

Naše hustý kaše

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Rozkládací jablko

Ondřej Holinka

Rozkládací jablko

Smoothie

Martina Alinče Dvořáková

Smoothie

Jahodový cheesecake

Jitka Adamová

Jahodový cheesecake

Tatarák z lososa

Matěj Pospíšil

Tatarák z lososa

Ořechové máslo

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Ořechové máslo