Pohanková s rozmixovanou sušenou švestkou či hruškou
Jana a David Borozidisovi

Jana a David Borozidisovi

Pohanková s rozmixovanou sušenou švestkou či hruškou

Suroviny 1 porce

  • 40 g pohankové lámanky či rozmixovaných krup
  • 20 g sušených švestek
  • pár kapek lněného oleje
  • 1 lžička ghí nebo kokosového oleje
  • 1 x cca 1 lžíce rostlinného (např. kokosového) mléka dle potřeby

Postup

  1. Švestky namočte do 20 ml horké vody a nechte alespoň hodinu měknout. Pohanku dejte do hrnce, zalijte 90 ml vroucí vody a povařte 5 minut. Přiklopte pokličkou a nechte ještě dalších 20 minut dojít. Obojí pak přendejte do malého sekáčku nebo mixéru, přidejte všechny tuky a rozmixujte dohladka. Pokud by byla hmota příliš tuhá, přilijte trošku vody nebo rostlinného mléka. Starším dětem můžete přidat i špetku skořice.

Naše hustý kaše

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Smoothie

Martina Alinče Dvořáková

Smoothie

Plněné batáty

Martina Alinče Dvořáková

Plněné batáty

Polívka pro malé upíry

Ondřej Holinka

Polívka pro malé upíry

Salát se šunkou jamón ibérico

Martin Škoda

Salát se šunkou jamón ibérico

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Martin Škoda

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Ďábelská cuketa

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Ďábelská cuketa