Jana a David Borozidisovi
Pohanková s rozmixovanou sušenou švestkou či hruškou
Suroviny 1 porce
- 40 g pohankové lámanky či rozmixovaných krup
- 20 g sušených švestek
- pár kapek lněného oleje
- 1 lžička ghí nebo kokosového oleje
- 1 x cca 1 lžíce rostlinného (např. kokosového) mléka dle potřeby
Postup
Švestky namočte do 20 ml horké vody a nechte alespoň hodinu měknout. Pohanku dejte do hrnce, zalijte 90 ml vroucí vody a povařte 5 minut. Přiklopte pokličkou a nechte ještě dalších 20 minut dojít. Obojí pak přendejte do malého sekáčku nebo mixéru, přidejte všechny tuky a rozmixujte dohladka. Pokud by byla hmota příliš tuhá, přilijte trošku vody nebo rostlinného mléka. Starším dětem můžete přidat i špetku skořice.
Naše hustý kaše
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.