Podzimní zeleninová polévka s cizrnou
Kateřina Bednářová

Kateřina Bednářová

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou

Suroviny 4 porce

  • 180 g cizrny
  • 300 g dýně
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 x petržel
  • 3 větší rajčata
  • 1 x menší kousek celeru
  • 2 hrsti baby špenátu nebo kadeřávku
  • 2 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky mletého římského kmínu
  • sůl

Postup

  1. Cizrnu dejte namočit aspoň na 12 hodin, nejlépe den předem. Během této doby ideálně dvakrát až třikrát vyměňte vodu, ve které je cizrna ponořená. Díky tomu bude méně nadýmat. Potom ji v čerstvé nesolené vodě uvařte doměkka, trvá to zhruba půl hodiny.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte a zlehka orestujte na oleji. Přihoďte nakrájenou kořenovou zeleninu a opékejte dalších 5 minut. Zalijte litrem vody, přidejte dýni a rajčata nakrájené na kostky, sůl a římský kmín. Uvařte do změknutí.
  3. Třetinu polévky odeberte stranou a rozmixujte dohladka na zahuštění. Vraťte zpátky do hrnce, přidejte cizrnu a špenát a nechte ještě jednou přejít varem.

Kuchařka pro naší babičku

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Pařížské rohlíčky

Petr Klíma

Pařížské rohlíčky

Smoothie

Martina Alinče Dvořáková

Smoothie

Škvarkové placky

Lucie Kazdová

Škvarkové placky

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Gastrokroužek

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Vafle

Marika a Jirka Kučovi

Vafle

Rybí salát s quinoou

Apetit

Rybí salát s quinoou