Pampelišky k jídlu
Vydává Jana Vlková, 2019
Zdarma recepty z kuchařky v naší aplikaci.
226 Kč cena vč. DPH
O kuchařce
Kulinární monografie o jedné rostlině, a zejména o jejím uplatnění v kuchyni.
Představuje dvacet receptů sestavených vždy pro celé menu, od polévky a salátu přes hlavní chod a dezert, včetně návodů na slané i sladké konzervování. Každý recept doprovází fotografie.
Doprovodná textová část obsahuje obecný botanický popis rostliny, podrobný popis jednotlivých jedlých částí včetně obsahových látek, informace o použití v bylinkářství, nejrůznější zajímavosti z botaniky a zemědělství, básně, písně, historky… prostě vše o pampelišce.
Sezona pampelišek začíná v první polovině dubna a trvá přibližně tři týdny na jedné lokalitě. Oproti Praze například pampelišky na Šumavě začínají kvést až o tři týdny později, na jižní Moravě naopak o dva týdny dříve.
Jana Vlková
Jana Vlková se s humorem představuje jako expertka jedlého kvítí a býlí. Vystudovala ekologii na Přírodovědecké fakultě UK a žurnalistiku na Fakultě sociálních věd. Živila se jako překladatelka francouzštiny, ale i jako novinářka v oboru c..
ISBN
978-80-907055-1-7
Formát
19 x 19 cm
Vazba
pevná
Provedení
celobarevné
Počet stran
96