Petra Pospěchová
Outdoorový ramen
Suroviny 2 porce
- 150 g nudlí mie
- 2 cm zázvoru
- 1 x mrkev
- 0.5 x pórek
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 10 plátků sušené hlívy ústřičné
- 2 lžičky sušeného vývaru
Postup
- Sušenou hlívu namočíme do vlažné vody na deset minut. Pórek a mrkev očistíme, mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno, stejně tak zázvor. V ešusu krátce osmahneme pórek, pak přidáme mrkev, rozdrcený česnek, zázvor a vše restujeme dvě až tři minuty. Pak zalijeme vývarem rozmíchaným ve tři čtvrtě litru vody a dáme na deset minut vařit. Když uplynou, přihodíme nudle a houby a necháme ještě tři minuty probublávat. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou.