Ořechové máslo
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Ořechové máslo

Suroviny 1 sklenka

Lze také přidat

  • vanilková esence
  • koření (skořice, muškátový oříšek, zázvor)
  • raw kakaový prášek
  • stévie podle chuti
  • 3 hrnky ořechů
  • 1.5 lžičky kokosového oleje

Postup

  1. Ořechy vložíme do nádoby mixéru a mixujeme 2–10 minut (podle výkon- nosti mixéru), dokud se nevytvoří jemný prášek. Poté přidáme kokosový olej a pokračujeme v mixování. Jakmile se začne ořechová hmota usazovat na stě- nách nádoby, mixér vypneme a pomocí lžíce ořechovou hmotu ze stěn seškrá- beme. Pokračujeme v mixování, dokud se nám nevytvoří hladké ořechové máslo. Pokud je hmota příliš hustá, můžeme přidat více oleje. Délka mixování (15–25 minut) závisí na výkonnosti vašeho mixéru a na množství mixovaných ořechů.

  2. Pozn.: Pokud má váš mixér menší nádobu, je nutné přidat ořechy pouze v takovém množství, aby se při mixování mohly v nádobě pohybovat, a tak i rozmixovat. Vyhněte se přidávání vody nebo mléka do ořechových másel. Máslo bude lepkavé a rychleji se zkazí. Pokud přidáváte i další ingredience jako koření nebo stévii, vždy je přidejte až do hotového másla a vmíchejte ručně nebo 1 minutu v mixéru.

Cukrfree

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Setonův hrnec

Petra Pospěchová

Setonův hrnec

Kachní játrovka

Matěj Pospíšil

Kachní játrovka

Kešu duhový dort

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Kešu duhový dort

Slané müsli

Petra Pospěchová

Slané müsli

Míša řezy

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Míša řezy

Guacamole

Jitka Adamová

Guacamole