Melounová zmrzlina
Petra Novotná

Petra Novotná

Melounová zmrzlina

Suroviny 6 porcí

  • 0.5 ks menšího melounu
  • 60 g moučkového cukru (nebo třtinového)
  • 100 ml vody
  • šťáva z jedné limetky

Postup

  1. Tvůj úkol bude jasný, lžící musíš vydlabat meloun a zbavit ho pecek. A buď pečlivý, čím menší množství pecek tím líp pro zmrzlinu. Kdyby ti nějaká pecička proklouzla mezi prstíky, nevadí, rozmixovaný meloun potom pro jistotu ještě přecedíš.
  2. Zatímco ty budeš připravovat meloun, maminka svaří moučkový cukr s vodou, dokud z něj nebude hustší sirup. Zhruba na polovinu. Odpeckovaný meloun maminka jen tak ze zvědavosti zváží – mělo by ho být půl kila až kilo. Cukrový sirup a šťáva z limetky vystačí právě tak na kilo melounové dužiny. Kdyby ho bylo o moc víc, buď přidejte víc cukrového sirupu, nebo zbytek prostě snězte.
  3. Pak maminka meloun rozmixuje úplně do hladka. Je lepší, když ho ještě přecedíte přes sítko, ale není to nutné.
  4. Rozmixovaný meloun nalij do kovové misky (ale pokud máte zmrzlinovač, vezmi takovou misku, jakou najdeš).
  5. Teď je na čas přimíchat cukrový sirup. Ten raději přilije maminka.
  6. Ty zatím směs míchej.
  7. Ještě nezapomeňte společnými silami vymačkat limetku. Promíchej a dejte rovnou do mrazáku nebo zmrzlinovače. Pokud nemáš zmrzlinovač, hlídej hodiny, každou půl hodinu vytáhni z lednice a trochu zamíchej. Když se o ni takhle hezky postaráš, bude zmrzka mnohem nadýchanější.
  8. Tip: Pokud chceš zmrzlinu zjemnit, můžeš přidat dvě lžíce smetany.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Julie Kučerovská

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Fíkový salát

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Fíkový salát

Kulajda s houbičkami shiitake

Jitka Adamová

Kulajda s houbičkami shiitake

Ovesná slaná kaše

Věra Strnadová

Ovesná slaná kaše

Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy

Zdeněk Pohlreich

Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy

Domácí mandlové mléko

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Domácí mandlové mléko