Macaroni and cheese

Macaroni and cheese

Suroviny 6 porcí

Na sýrovou omáčku

  • 3 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 250 g zralého čedaru, nastrouhaného
  • 50 g parmazánu, nastrouhaného
  • 50 g toustového chleba, rozmixovaného (čerstvé strouhanky)
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • 360 g krátkých těstovin
  • 8 plátků anglické slaniny, nakrájených na nudličky (nemusí být)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Čerstvou strouhanku rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, osolte, opepřete a pokapejte máslem. Prohoďte a dejte péct na 5–8 minut dozlatova.
  2. Připravte sýrovou omáčku. Na másle opékejte půl minuty česnek a přidejte mouku; minutu ji míchejte. Vlijte mléko a metličkou důkladně prošlehejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 2 minuty do zhoustnutí. Osolte, opepřete, vypněte, vmíchejte všechen sýr, přikryjte pokličkou a počkejte, až se rozpustí.
  3. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Scezené je promíchejte se sýrovou omáčkou a slaninou podle chuti. Rozdělte do čtyř menších nebo jedné velké zapékací mísy, posypte opečenou strouhankou a zapékejte v troubě 20 minut.
  4. Něco navíc: Jako obměnu rozložte na těstoviny 300 g rajčat nakrájených na tenké plátky a až na ně dejte strouhanku.
  5. Zkuste přidat vařenou brokolici, květák nebo hrášek.
  6. Do omáčky můžete přidat také sýr s modrou plísní.

The Best of Apetit III. - Těstoviny 150 nejlepších receptů

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Semlor

Linda Müllerová

Semlor

Donuty

Jitka Adamová

Donuty

Italská rybí polévka

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Italská rybí polévka

Česnekové ghí

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Michaela Šupáková

Chia pudink s jahodami a bazalkou