Linecká kolečka
Lucie Kazdová

Lucie Kazdová

Linecká kolečka

Suroviny 1 kg

Dozdobení

  • rybízová marmeláda (nejlépe domácí)
  • moučkový cukr
  • 450 g bezlepkové mouky Schär Mix B Bread Mix
  • 50 g bramborového škrobu
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • špetka xanthanu
  • 3 vejce
  • 250 ml másla, změklého
  • citronová kůra

Postup

  1. Sypké suroviny nasypte do velké mísy nebo na vál. Doprostřed udělejte důlek a do něj dejte vejce a změklé máslo pokrájené na malé kostičky. Těsto dobře propracujte. Před použitím nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.

  2. Linecké těsto vyválejte na pomoučeném válu zhruba do tloušťky 4 mm a vykrajujte požadované tvary – obvykle vždy jedno plné kolečko a druhé s ozdobnou dírkou ve středu. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 5 minut.

  3. Vychladlá kolečka slepte rybízovou marmeládou a pocukrujte.

Bez lepku - sladké i slané recepty

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kuřecí paličky na medu s ratatouille

Julie Kučerovská

Kuřecí paličky na medu s ratatouille

Žebrácký chléb s mandlemi a čokoládou

Jitka Rákosníková

Žebrácký chléb s mandlemi a čokoládou

Ovesná slaná kaše

Věra Strnadová

Ovesná slaná kaše

Cuketová krémová polévka s mrkví

Barbora Charvátová

Cuketová krémová polévka s mrkví

Zapečené fíky s riccotovým krémem, pistáciemi a medem

Monika Menky

Zapečené fíky s riccotovým krémem, pistáciemi a medem

Trhané hovězí

Julie Kučerovská

Trhané hovězí