Linecká kolečka
Lucie Kazdová

Lucie Kazdová

Linecká kolečka

Suroviny 1 kg

Dozdobení

  • rybízová marmeláda (nejlépe domácí)
  • moučkový cukr
  • 450 g bezlepkové mouky Schär Mix B Bread Mix
  • 50 g bramborového škrobu
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • špetka xanthanu
  • 3 vejce
  • 250 ml másla, změklého
  • citronová kůra

Postup

  1. Sypké suroviny nasypte do velké mísy nebo na vál. Doprostřed udělejte důlek a do něj dejte vejce a změklé máslo pokrájené na malé kostičky. Těsto dobře propracujte. Před použitím nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.

  2. Linecké těsto vyválejte na pomoučeném válu zhruba do tloušťky 4 mm a vykrajujte požadované tvary – obvykle vždy jedno plné kolečko a druhé s ozdobnou dírkou ve středu. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 5 minut.

  3. Vychladlá kolečka slepte rybízovou marmeládou a pocukrujte.

Bez lepku - sladké i slané recepty

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Cereální triple

Ondřej Holinka

Cereální triple

Kachní játrovka

Matěj Pospíšil

Kachní játrovka

Ořechové máslo

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Ořechové máslo

Salát se šunkou jamón ibérico

Martin Škoda

Salát se šunkou jamón ibérico