Linecká kolečka
Lucie Kazdová

Lucie Kazdová

Linecká kolečka

Suroviny 1 kg

Dozdobení

  • rybízová marmeláda (nejlépe domácí)
  • moučkový cukr
  • 450 g bezlepkové mouky Schär Mix B Bread Mix
  • 50 g bramborového škrobu
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • špetka xanthanu
  • 3 vejce
  • 250 ml másla, změklého
  • citronová kůra

Postup

  1. Sypké suroviny nasypte do velké mísy nebo na vál. Doprostřed udělejte důlek a do něj dejte vejce a změklé máslo pokrájené na malé kostičky. Těsto dobře propracujte. Před použitím nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.

  2. Linecké těsto vyválejte na pomoučeném válu zhruba do tloušťky 4 mm a vykrajujte požadované tvary – obvykle vždy jedno plné kolečko a druhé s ozdobnou dírkou ve středu. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 5 minut.

  3. Vychladlá kolečka slepte rybízovou marmeládou a pocukrujte.

Bez lepku - sladké i slané recepty

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kešu sýr

Linda Müllerová

Kešu sýr

Kachní játrovka

Matěj Pospíšil

Kachní játrovka

Svíčková omáčka (a maso)

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Svíčková omáčka (a maso)

Kulajda s houbičkami shiitake

Jitka Adamová

Kulajda s houbičkami shiitake

Zapečená cuketa s rýží

Martina Alinče Dvořáková

Zapečená cuketa s rýží

Šťouchané brambory s pampeliškou po dalmatsku

Jana Vlková

Šťouchané brambory s pampeliškou po dalmatsku