Lucie Kazdová
Linecká kolečka
Suroviny 1 kg
Dozdobení
- rybízová marmeláda (nejlépe domácí)
- moučkový cukr
- 450 g bezlepkové mouky Schär Mix B Bread Mix
- 50 g bramborového škrobu
- 120 g moučkového cukru
- 1 lžíce vanilkového cukru
- špetka xanthanu
- 3 vejce
- 250 ml másla, změklého
- citronová kůra
Postup
Sypké suroviny nasypte do velké mísy nebo na vál. Doprostřed udělejte důlek a do něj dejte vejce a změklé máslo pokrájené na malé kostičky. Těsto dobře propracujte. Před použitím nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.
Linecké těsto vyválejte na pomoučeném válu zhruba do tloušťky 4 mm a vykrajujte požadované tvary – obvykle vždy jedno plné kolečko a druhé s ozdobnou dírkou ve středu. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 5 minut.
Vychladlá kolečka slepte rybízovou marmeládou a pocukrujte.