Janina Černá, Jana Dell Plotnárková
Koko máslo
Suroviny 1 sklenka
- 6 hrnků strouhaného kokosu
- vanilková esence
- 0.5 hrnku kokosového oleje
- 0.25 lžičky himalájské soli
Postup
Všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme, dokud se nám nevytvoří jemná hmota (občas je nutné mixér vypnout a pomocí lžíce seškrábnout ze stěn nádoby nerozmixovaný kokos).
Vzniklou hmotu přecedíme přes cedník a pomocí vařečky se pokusíme z hmoty vymačkat co nejvíce tekutiny – másla.
Zbylou hmotu vložíme znovu do mixéru a mixujeme, dokud z hmoty nezískáme zbylé máslo. Poté máslo opět přecedíme a přelijeme do uzavíratelné nádoby.
Zbylou kokosovou hmotu lze použít na pečení, do jogurtů, smoothies nebo kokosové kaše.
Cukrfree
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.