Koko máslo
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Koko máslo

Suroviny 1 sklenka

  • 6 hrnků strouhaného kokosu
  • vanilková esence
  • 0.5 hrnku kokosového oleje
  • 0.25 lžičky himalájské soli

Postup

  1. Všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme, dokud se nám nevytvoří jemná hmota (občas je nutné mixér vypnout a pomocí lžíce seškrábnout ze stěn nádoby nerozmixovaný kokos).

  2. Vzniklou hmotu přecedíme přes cedník a pomocí vařečky se pokusíme z hmoty vymačkat co nejvíce tekutiny – másla.

  3. Zbylou hmotu vložíme znovu do mixéru a mixujeme, dokud z hmoty nezískáme zbylé máslo. Poté máslo opět přecedíme a přelijeme do uzavíratelné nádoby.

  4. Zbylou kokosovou hmotu lze použít na pečení, do jogurtů, smoothies nebo kokosové kaše.

Cukrfree

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kokosky

Barbora Karchová

Kokosky

Melounová zmrzlina

Petra Novotná

Melounová zmrzlina

Linecká kolečka

Lucie Kazdová

Linecká kolečka

Pařížské rohlíčky

Petr Klíma

Pařížské rohlíčky

Domácí mandlové mléko

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Domácí mandlové mléko

Kokosová polenta

Monika Menky

Kokosová polenta