Koko máslo
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Koko máslo

Suroviny 1 sklenka

  • 6 hrnků strouhaného kokosu
  • vanilková esence
  • 0.5 hrnku kokosového oleje
  • 0.25 lžičky himalájské soli

Postup

  1. Všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme, dokud se nám nevytvoří jemná hmota (občas je nutné mixér vypnout a pomocí lžíce seškrábnout ze stěn nádoby nerozmixovaný kokos).

  2. Vzniklou hmotu přecedíme přes cedník a pomocí vařečky se pokusíme z hmoty vymačkat co nejvíce tekutiny – másla.

  3. Zbylou hmotu vložíme znovu do mixéru a mixujeme, dokud z hmoty nezískáme zbylé máslo. Poté máslo opět přecedíme a přelijeme do uzavíratelné nádoby.

  4. Zbylou kokosovou hmotu lze použít na pečení, do jogurtů, smoothies nebo kokosové kaše.

Cukrfree

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Trampský gulášek

Matěj Pospíšil

Trampský gulášek

Cereální triple

Ondřej Holinka

Cereální triple

Pizza se špenátovým základem

Fitrecepty

Pizza se špenátovým základem

Rybí salát s quinoou

Apetit

Rybí salát s quinoou

Dýňové vafle

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Dýňové vafle

Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí

Gastrokroužek

Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí