Houbový guláš v kotlíku
Petra Pospěchová

Petra Pospěchová

Houbový guláš v kotlíku

Suroviny 1 5 l kotlík

  • 1 kg hub
  • 1 x větší cibule
  • 4 brambory
  • 2 lžíce sádla
  • sůl, majoránka

Postup

  1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na větší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. V kotlíku nad ohněm rozpálíme sádlo, vhodíme na něj cibuli a orestujeme. Přidáme brambory a houby, krátce opečeme a pak zalijeme horkou vodou: stačí půl litru. Má-li být guláš řidší, ještě trochu přidáme. Necháme dusit, dokud houby i brambory nezměknou. Nakonec osolíme, okořeníme majoránkou a necháme ještě chvíli probublávat. Místo majoránky můžeme použít divoké bylinky: třeba dobromysl, která roste na slunných krajích cest. Podáváme s chlebem.

Outdoorová kuchařka: Od rodinných výletů po zimní horské expedice

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Limetkový dort

La Buchta

Limetkový dort

Fíkový salát

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Fíkový salát

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Karolína Kamberská

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Plněné batáty

Martina Alinče Dvořáková

Plněné batáty

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Ivana Stenzlová

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Dýňová polévka

Ondřej Holinka

Dýňová polévka