Houbový guláš v kotlíku
Petra Pospěchová

Petra Pospěchová

Houbový guláš v kotlíku

Suroviny 1 5 l kotlík

  • 1 kg hub
  • 1 x větší cibule
  • 4 brambory
  • 2 lžíce sádla
  • sůl, majoránka

Postup

  1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na větší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. V kotlíku nad ohněm rozpálíme sádlo, vhodíme na něj cibuli a orestujeme. Přidáme brambory a houby, krátce opečeme a pak zalijeme horkou vodou: stačí půl litru. Má-li být guláš řidší, ještě trochu přidáme. Necháme dusit, dokud houby i brambory nezměknou. Nakonec osolíme, okořeníme majoránkou a necháme ještě chvíli probublávat. Místo majoránky můžeme použít divoké bylinky: třeba dobromysl, která roste na slunných krajích cest. Podáváme s chlebem.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Amarantová kaše s ovesnými vločkami

Věra Strnadová

Amarantová kaše s ovesnými vločkami

Kešu sýr

Linda Müllerová

Kešu sýr

Salát z pomerančů, řepy a oříšků

Karolína Kamberská

Salát z pomerančů, řepy a oříšků

Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí

Gastrokroužek

Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí

Pistáciové kuličky

Barbora Karchová

Pistáciové kuličky

Melounová zmrzlina

Petra Novotná

Melounová zmrzlina