Dýňová polévka
Ondřej Holinka

Ondřej Holinka

Dýňová polévka

Suroviny 3 porce

  • 1 kg dýně hokaido
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 cibule
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce kari pasty
  • 200 g zakysané smetany

Postup

  1. Umyj dýni, rozsekni ji na půlky. Vydlabej a vyhoď semínka, odkroj stopku a bubáka. Na hokaidě je fajn, že se nemusí loupat, takže už ji jenom velkým nožem na ještě větším prkýnku rozsekej na kostky. Oloupej cibuli a nakrájej ji na kostičky. V hrnci rozpal olej, přidej cibuli a orestuj ji do sklovita, tedy dokud nezprůhlední a nezmění vůni. Přidej kari a nechej ho chvilku rozvonět s cibulí, pak přihoď i pokrájenou dýni. Vše podlij půllitrem vody, přiklop pokličkou a ponech na mírném plameni dusit asi 30 minut. Až dýně změkne, rozmixuj ji se vším ostatním ponorným mixérem a přidej plechovku kokosového mléka. Povař dalších 5 minut. Dosol a dopepři podle chuti.


Kuchařka pro supertátu

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Makový koláč s višňovým kompotem

Petr Klíma

Makový koláč s višňovým kompotem

Kokosová panna cotta

Matěj Pospíšil

Kokosová panna cotta

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Karolína Kamberská

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou

Kateřina Bednářová

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou