Domácí jogurtový sýr
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Domácí jogurtový sýr

Suroviny 1 kus

Budete také potřebovat

  • plátýnko na sýr
  • větší cedník
  • hlubší mísa (dno cedníku se nesmí dotýkat dna mísy)
  • papír na pečení
  • 1 kg řeckého jogurtu
  • 0.75 lžičky himalájské soli
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • bylinky (kopr, petržel, bazalka, máta)

Postup

  1. Cedník položíme na okraje hlubší mísy tak, aby se jeho dno nedotýkalo dna mísy, vyložíme ho plátýnkem na sýr a pomocí lžíce přemístíme jogurt do středu cedníku.

  2. Poté zvedneme všechny cípy plátýnka, zatočíme je a vymačkáme z jogurtu přebytečnou tekutinu. Plátýnko převážeme a pověsíme na 3–4 dny do lednice. (Nezapomeňte pod zavěšeným sýrem nechat hlubší talíř nebo misku na odkapávání).

  3. Hotový sýr vyndáme z plátýnka a přemístíme do větší misky. Přidáme sůl, bylinky a olivový olej a vše důkladně promícháme. Poté sýr rozdělíme na dvě části. Každou z nich vložíme na připravený papír na pečení a zabalíme do válečků, jejichž konce zatočíme nebo zavážeme, aby se sýr nevysušoval.

  4. Skladujeme v chladu po dobu max. 2 týdnů.

Cukrfree

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Líné kuře na víně

Matěj Pospíšil

Líné kuře na víně

Veganská čokoládová buchta

Julie Kučerovská

Veganská čokoládová buchta

Mrkvová krémová polévka

Barbora Charvátová

Mrkvová krémová polévka

Plněné batáty

Martina Alinče Dvořáková

Plněné batáty

Cookies sušenky s čokoládou

Monika Menky

Cookies sušenky s čokoládou