Domácí jogurtový sýr
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Domácí jogurtový sýr

Suroviny 1 kus

Budete také potřebovat

  • plátýnko na sýr
  • větší cedník
  • hlubší mísa (dno cedníku se nesmí dotýkat dna mísy)
  • papír na pečení
  • 1 kg řeckého jogurtu
  • 0.75 lžičky himalájské soli
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • bylinky (kopr, petržel, bazalka, máta)

Postup

  1. Cedník položíme na okraje hlubší mísy tak, aby se jeho dno nedotýkalo dna mísy, vyložíme ho plátýnkem na sýr a pomocí lžíce přemístíme jogurt do středu cedníku.

  2. Poté zvedneme všechny cípy plátýnka, zatočíme je a vymačkáme z jogurtu přebytečnou tekutinu. Plátýnko převážeme a pověsíme na 3–4 dny do lednice. (Nezapomeňte pod zavěšeným sýrem nechat hlubší talíř nebo misku na odkapávání).

  3. Hotový sýr vyndáme z plátýnka a přemístíme do větší misky. Přidáme sůl, bylinky a olivový olej a vše důkladně promícháme. Poté sýr rozdělíme na dvě části. Každou z nich vložíme na připravený papír na pečení a zabalíme do válečků, jejichž konce zatočíme nebo zavážeme, aby se sýr nevysušoval.

  4. Skladujeme v chladu po dobu max. 2 týdnů.

Cukrfree

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Cereální triple

Ondřej Holinka

Cereální triple

Domácí bulky na hamburger

Petra Novotná

Domácí bulky na hamburger

Setonův hrnec

Petra Pospěchová

Setonův hrnec

Kokosové bonbonky v čokoládě

Petra Novotná

Kokosové bonbonky v čokoládě