Čočkový kuskus s tuňákem
Petra Pospěchová

Petra Pospěchová

Čočkový kuskus s tuňákem

Suroviny 2 porce

  • 120 g kuskusu
  • 1 x konzerva tuňáka v oleji
  • 2 stroužky česneku
  • 1 x mrkev
  • pepř, sůl

Postup

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostky, česnek oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Na dno ešusu nalijeme olej z tuňákové konzervy a na něm orestujeme nejprve mrkev a posléze přidáme česnek. Nakonec přihodíme kuskus, promícháme s obsahem ešusu a sundáme z vařiče. Zalijeme horkou vodou tak, aby hladina sahala asi palec nad vrstvu kuskusu. Necháme několik minut stát. Rybu zatím rozdělíme na malé kousky. Když kuskus změkne, přimícháme tuňáka, koření a podáváme.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Cibuláče

Marika a Jirka Kučovi

Cibuláče

Pohankové nudle s houbami a divokou brokolicí

Zdeněk Pohlreich

Pohankové nudle s houbami a divokou brokolicí

Pizza se špenátovým základem

Fitrecepty

Pizza se špenátovým základem

Vafle

Marika a Jirka Kučovi

Vafle

Sezamové špičky

Iva Trhoňová

Sezamové špičky