Čočkový kuskus s tuňákem
Petra Pospěchová

Petra Pospěchová

Čočkový kuskus s tuňákem

Suroviny 2 porce

  • 120 g kuskusu
  • 1 x konzerva tuňáka v oleji
  • 2 stroužky česneku
  • 1 x mrkev
  • pepř, sůl

Postup

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostky, česnek oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Na dno ešusu nalijeme olej z tuňákové konzervy a na něm orestujeme nejprve mrkev a posléze přidáme česnek. Nakonec přihodíme kuskus, promícháme s obsahem ešusu a sundáme z vařiče. Zalijeme horkou vodou tak, aby hladina sahala asi palec nad vrstvu kuskusu. Necháme několik minut stát. Rybu zatím rozdělíme na malé kousky. Když kuskus změkne, přimícháme tuňáka, koření a podáváme.

Outdoorová kuchařka: Od rodinných výletů po zimní horské expedice

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Pikantní pečená vepřová žebírka s domácí chilli majonézou

Karolína Kamberská

Pikantní pečená vepřová žebírka s domácí chilli majonézou

Tapioka s růžovou vodou

Věra Strnadová

Tapioka s růžovou vodou

Žebrácký chléb s mandlemi a čokoládou

Jitka Rákosníková

Žebrácký chléb s mandlemi a čokoládou

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Michaela Šupáková

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Cookies sušenky s čokoládou

Monika Menky

Cookies sušenky s čokoládou

Líné kuře na víně

Matěj Pospíšil

Líné kuře na víně