Čočkový kuskus s tuňákem
Petra Pospěchová

Petra Pospěchová

Čočkový kuskus s tuňákem

Suroviny 2 porce

  • 120 g kuskusu
  • 1 x konzerva tuňáka v oleji
  • 2 stroužky česneku
  • 1 x mrkev
  • pepř, sůl

Postup

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostky, česnek oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Na dno ešusu nalijeme olej z tuňákové konzervy a na něm orestujeme nejprve mrkev a posléze přidáme česnek. Nakonec přihodíme kuskus, promícháme s obsahem ešusu a sundáme z vařiče. Zalijeme horkou vodou tak, aby hladina sahala asi palec nad vrstvu kuskusu. Necháme několik minut stát. Rybu zatím rozdělíme na malé kousky. Když kuskus změkne, přimícháme tuňáka, koření a podáváme.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Ovesné karbanátky

Petra Pospěchová

Ovesné karbanátky

Míša řezy

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Míša řezy

Čumbrkové opojení

Jana Vlková

Čumbrkové opojení

Houstičky

Lucie Kazdová

Houstičky

Dýňové vafle

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Dýňové vafle