Česnekové ghí
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí

Suroviny 1 sklenice

  • 250 g másla
  • 1 hlavička česneku
  • popř. jakékoli čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn, bazalka, máta atd.

Postup

  1. Máslo vložíme do hrnce a na mírném plameni zahříváme. Mezitím si připravíme kus platýnka a nádobu, ve které budeme ghí skladovat.

  2. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a necháme 5 minut odležet. Poté ho přidáme do hrnce s máslem a na mírném plameni necháme 20-30 minut jemně probublávat.

  3. Stejně jako u běžného ghí se nám během procesu vytvoří tři vrsty - vrstva pěny na povrchu, kterou odstraníme lžící, vrstva tekutého máslového tuku uprostřed a usazenina z mléčné bílkoviny na dně, která se společně s česnekem nakonec přecedí. Signálem, že je ghí hotové, je nazlátlá barva a nahnědlá usazená bílkovina na dně másla.

  4. Hotové ghí necháme pár minut vychladnout. Poté ho přes platýnko nebo utěrku přecedíme a přelijeme do suché uzavíratelné nádoby, ve které ghí v chladu skladujeme.

Cukrfree

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kari z červené čočky s dýní

Ivana Stenzlová

Kari z červené čočky s dýní

Čokoládové dortíky

Martina Alinče Dvořáková

Čokoládové dortíky

Domácí jogurtový sýr

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Domácí jogurtový sýr

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Karolína Kamberská

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Čumbrkové opojení

Jana Vlková

Čumbrkové opojení

Slané müsli

Petra Pospěchová

Slané müsli