Česnekové ghí
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí

Suroviny 1 sklenice

  • 250 g másla
  • 1 hlavička česneku
  • popř. jakékoli čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn, bazalka, máta atd.

Postup

  1. Máslo vložíme do hrnce a na mírném plameni zahříváme. Mezitím si připravíme kus platýnka a nádobu, ve které budeme ghí skladovat.

  2. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a necháme 5 minut odležet. Poté ho přidáme do hrnce s máslem a na mírném plameni necháme 20-30 minut jemně probublávat.

  3. Stejně jako u běžného ghí se nám během procesu vytvoří tři vrsty - vrstva pěny na povrchu, kterou odstraníme lžící, vrstva tekutého máslového tuku uprostřed a usazenina z mléčné bílkoviny na dně, která se společně s česnekem nakonec přecedí. Signálem, že je ghí hotové, je nazlátlá barva a nahnědlá usazená bílkovina na dně másla.

  4. Hotové ghí necháme pár minut vychladnout. Poté ho přes platýnko nebo utěrku přecedíme a přelijeme do suché uzavíratelné nádoby, ve které ghí v chladu skladujeme.

Cukrfree

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Ořechové máslo

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Ořechové máslo

Vánočka

Lucie Kazdová

Vánočka

Pistáciové kuličky

Barbora Karchová

Pistáciové kuličky

Škubánky se zelím

Linda Müllerová

Škubánky se zelím

Špaldová kaše s fíkovou omáčkou

Jana a David Borozidisovi

Špaldová kaše s fíkovou omáčkou

Antidepresivní kuličky

Jana Vlková

Antidepresivní kuličky