Česnekové ghí
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí

Suroviny 1 sklenice

  • 250 g másla
  • 1 hlavička česneku
  • popř. jakékoli čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn, bazalka, máta atd.

Postup

  1. Máslo vložíme do hrnce a na mírném plameni zahříváme. Mezitím si připravíme kus platýnka a nádobu, ve které budeme ghí skladovat.

  2. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a necháme 5 minut odležet. Poté ho přidáme do hrnce s máslem a na mírném plameni necháme 20-30 minut jemně probublávat.

  3. Stejně jako u běžného ghí se nám během procesu vytvoří tři vrsty - vrstva pěny na povrchu, kterou odstraníme lžící, vrstva tekutého máslového tuku uprostřed a usazenina z mléčné bílkoviny na dně, která se společně s česnekem nakonec přecedí. Signálem, že je ghí hotové, je nazlátlá barva a nahnědlá usazená bílkovina na dně másla.

  4. Hotové ghí necháme pár minut vychladnout. Poté ho přes platýnko nebo utěrku přecedíme a přelijeme do suché uzavíratelné nádoby, ve které ghí v chladu skladujeme.

Cukrfree

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Koláče se švestkama

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Koláče se švestkama

Domácí bulky na hamburger

Petra Novotná

Domácí bulky na hamburger

Papriková polévka

Barbora Karchová

Papriková polévka

Kuřecí paličky na medu s ratatouille

Julie Kučerovská

Kuřecí paličky na medu s ratatouille

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Jitka Rákosníková

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Čokoládovo-ovesná kaše s tahini a banánem

Ivana Stenzlová

Čokoládovo-ovesná kaše s tahini a banánem