Treska s fazolemi

Treska s fazolemi

Suroviny 4 porce

Na ochucené máslo

  • 2 lžíce dýňových semínek, opražených a nasekaných
  • 2 lžíce nasekané pažitky + k podávání
  • 0.5 lžičky jemně nastrouhané citronové kůry
  • 1 lžíce limetové šťávy
  • 4 lžíce másla, změklého
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 500 g nových brambor
  • olivový olej na vytření pekáčku
  • 800 g filetu z tresky s kůží
  • 400 g konzerva bílých fazolí, slitých a propláchnutých
  • klínky citronu a pažitka k podávání

Postup

  1. Brambory rozčtvrťte a dejte vařit do osolené vody. Smíchejte všechny ingredience na máslo a dejte ho chladit.
  2. Troubu rozehřejte na 180 °C. Pekáček vytřete olivovým olejem a položte do něj tresku kůží nahoru. Pečte 10–12 minut, dokud nebude ryba hotová.
  3. Uvařené brambory slijte. Fazole vsypte do pánve, přidejte 2 lžíce ochuceného másla a krátce opékejte. Přisypte uvařené brambory a promíchejte.
  4. Hotovou tresku rozdělte na talíře, poklaďte kousky ochuceného másla, přidejte brambory s fazolemi, posypte pažitkou a podávejte.
  5. Něco navíc: Pokud vám zbude ochucené máslo, zamrazte ho – budete ho tak mít vždy po ruce. Způsobů jeho využití totiž existuje spousta.
  6. Fazole: Kovbojská snídaně: V pánvi připravte volská oka a opečte klobásky. V hrnci promíchejte konzervu fazolí a rajčatové pyré (passatu nebo i drcená rajčata). Svařte, aby omáčka zhoustla, a dochuťte solí, pepřem a cukrem.
  7. Dip s lososem: Rozmixujte 400 g bílých fazolí z konzervy s 200 g bílého jogurtu. Přisypte 220 g uzeného lososa a několikrát krátce prošlehejte, aby maso zůstalo v kouscích. Vmíchejte kopr a citronovou šťávu, osolte a opepřete.
  8. Hummus: Připravte ho stejně jako ten klasický, jen místo cizrny použijte bílé fazole. Skvělá je ale i varianta s tuňákem: 400g konzervu cannellini nebo jiných drobných bílých fazolí promixujte se 185g konzervou tuňáka.
  9. Mexické kapsy: Na pánvi opečte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte 300 g mletého hovězího masa a míchejte, dokud nebude opečené. Přidejte 400g konzervu fazolí (scezenou a propláchnutou), nakrájenou chilli papričku a 1 hrnek rajčatového pyré. Provařte do zhoustnutí a směs rozdělte do rozpůlených a rozevřených chlebů pita, posypte 100 g strouhaného čedaru a zapečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 10 minut.

Rychlé obědy - Plus nápady na jídla do krabičky i mrazáku a zdravý fastfood

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Míša řezy

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Míša řezy

Ovocný crumble

Michaela Šupáková

Ovocný crumble

Čokoládový chilli chlebíček

La Buchta

Čokoládový chilli chlebíček

Kokosová panna cotta

Matěj Pospíšil

Kokosová panna cotta

Vaflovajíčka s bazalkou

Fitrecepty

Vaflovajíčka s bazalkou