Treska s fazolemi
Apetit

Apetit

Treska s fazolemi

Suroviny 4 porce

Na ochucené máslo

  • 2 lžíce dýňových semínek, opražených a nasekaných
  • 2 lžíce nasekané pažitky + k podávání
  • 0.5 lžičky jemně nastrouhané citronové kůry
  • 1 lžíce limetové šťávy
  • 4 lžíce másla, změklého
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 500 g nových brambor
  • olivový olej na vytření pekáčku
  • 800 g filetu z tresky s kůží
  • 400 g konzerva bílých fazolí, slitých a propláchnutých
  • klínky citronu a pažitka k podávání

Postup

  1. Brambory rozčtvrťte a dejte vařit do osolené vody. Smíchejte všechny ingredience na máslo a dejte ho chladit.
  2. Troubu rozehřejte na 180 °C. Pekáček vytřete olivovým olejem a položte do něj tresku kůží nahoru. Pečte 10–12 minut, dokud nebude ryba hotová.
  3. Uvařené brambory slijte. Fazole vsypte do pánve, přidejte 2 lžíce ochuceného másla a krátce opékejte. Přisypte uvařené brambory a promíchejte.
  4. Hotovou tresku rozdělte na talíře, poklaďte kousky ochuceného másla, přidejte brambory s fazolemi, posypte pažitkou a podávejte.
  5. Něco navíc: Pokud vám zbude ochucené máslo, zamrazte ho – budete ho tak mít vždy po ruce. Způsobů jeho využití totiž existuje spousta.
  6. Fazole: Kovbojská snídaně: V pánvi připravte volská oka a opečte klobásky. V hrnci promíchejte konzervu fazolí a rajčatové pyré (passatu nebo i drcená rajčata). Svařte, aby omáčka zhoustla, a dochuťte solí, pepřem a cukrem.
  7. Dip s lososem: Rozmixujte 400 g bílých fazolí z konzervy s 200 g bílého jogurtu. Přisypte 220 g uzeného lososa a několikrát krátce prošlehejte, aby maso zůstalo v kouscích. Vmíchejte kopr a citronovou šťávu, osolte a opepřete.
  8. Hummus: Připravte ho stejně jako ten klasický, jen místo cizrny použijte bílé fazole. Skvělá je ale i varianta s tuňákem: 400g konzervu cannellini nebo jiných drobných bílých fazolí promixujte se 185g konzervou tuňáka.
  9. Mexické kapsy: Na pánvi opečte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte 300 g mletého hovězího masa a míchejte, dokud nebude opečené. Přidejte 400g konzervu fazolí (scezenou a propláchnutou), nakrájenou chilli papričku a 1 hrnek rajčatového pyré. Provařte do zhoustnutí a směs rozdělte do rozpůlených a rozevřených chlebů pita, posypte 100 g strouhaného čedaru a zapečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 10 minut.

Rychlé obědy - Plus nápady na jídla do krabičky i mrazáku a zdravý fastfood

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Outdoorový ramen

Petra Pospěchová

Outdoorový ramen

Cereální triple

Ondřej Holinka

Cereální triple

Tatarák z lososa

Matěj Pospíšil

Tatarák z lososa

Letní ovesná kaše

Petra Pospěchová

Letní ovesná kaše

Fíkový salát

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Fíkový salát