Apetit
Rybí salát s quinoou
Suroviny 1 porce
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 hrst kopru, nasekaného
- 250 g uvařené quinoy, nejlépe červené
- 0.5 x okurky, podélně přepůlené a nakrájené na půlkolečka
- 4 x ředkvičky, nakrájené na kolečka
- 100 g uzeného lososa
Postup
- Zakysanou smetanu promíchejte s citronovou šťávou a přidejte 3/4 kopru, promíchejte a zálivku přelijte do uzavíratelné misky.
- Do krabičky vsypte quinou, na ni rozložte okurky, ředkvičky a uzeného lososa. Posypte koprem, přibalte zálivku a máte hotovo. V práci už jen promícháte dohromady a můžete jíst.
- Něco navíc: Pokud chcete, přibalte si k salátku citron nakrájený na klínky, můžete ho dát do malé plastové dózičky nebo jen zabalit do potravinářské fólie.